Νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στη στάνη του μεταξύ της περιοχής Πρόδρομος και της παραλίας Σαράντη, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με το radiothiva.gr, ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στα Χώστια έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά που μαίνεται στο σημείο. Ο ηλικιωμένος φαίνεται πως κατά την προσπάθεια να σώσει τα ζωντανά, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Χώστια – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση από Σαράντι

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από την πλευρά της δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις 09.00 σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr, ΑΠΕ