Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του εθνικού δρυμού.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στην ουρά της φωτιάς, επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Ολονύχτια επιφυλακή πυροσβεστών και εθελοντών
Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο θα παραμείνουν όλο το βράδυ 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.

Παράλληλα με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων, θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ταυτόχρονα στο σημείο θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Έρχονται ενισχύσεις από Κρήτη – Επί τόπου 70 δασοκομάντος
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αρχές έχουν εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 δασοκομάντος που έχουν μπει ήδη στο βουνό με στόχο να οριοθετήσουν τη φωτιά σε όποιο σημείο βρίσκεται έτσι ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, να γίνει πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνουν για ενίσχυση πυροσβεστικές δυνάμεις από Κρήτη στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάρνηθα.