Το Ισραήλ το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τους ενόπλους της Χαμάς, η οποία επιτέθηκε και εισέβαλε στο έδαφος της χώρας από θαλάσσης, αέρος και εδάφους τα ξημερώματα, σκοτώνοντας Ισραηλινούς. Η κυβέρνηση του Ισραήλ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές.

Εκατό νεκροί Ισραηλινοί έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ενώ 800 είναι οι τραυματίες, με τον αριθμό των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί, όπως μεταδίδει το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS. Αντίστοιχα 198 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Γάζας, ανέφερε το Reuters.

Ακόμη, άγνωστος αριθμός Ισραηλινών έχει αιχμαλωτιστεί από μαχητές της Χαμάς, με μη επαληθευμένα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν ηλικιωμένους και μια νεαρή γυναίκα με δεμένα τα χέρια μέσα στη Γάζα. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι γνώριζαν τις αναφορές, αλλά δεν επιβεβαίωσαν λεπτομέρειες.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι «δεκάδες θύματα» έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα και ότι «μεγάλος αριθμός θλιμμένων οικογενειών έσπευσε στο νοσοκομείο μόλις έμαθε την είδηση».

Στη Γάζα, οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες εν αναμονή των επόμενων ημερών συγκρούσεων. Ορισμένοι εκκένωσαν τα σπίτια τους και κατευθύνθηκαν σε καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς μέχρι στιγμής από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει σκοτωθεί ένα άτομο.