O υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, υπέγραψε, σήμερα, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό ‘Αμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την υφυπουργό ‘Αμυνας της Ρουμανίας Simona Cojocaru, την «Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας».

Σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

«Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας (στις 9/10)» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Δένδια.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα καθώς προωθείται η χρήση υποδομών στην Ελληνική Επικράτεια και η διασύνδεσή τους με Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των υποδομών ανεφοδιασμού καυσίμων στην Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η όδευση της επέκτασης του δικτύου των αγωγών εντός της ελληνικής επικράτειας (Χαλκερό – Αλεξανδρούπολη) και η διασύνδεσή του θα ενισχύσει το ελληνικό αποτύπωμα στον τομέα της Αποτροπής και ‘Αμυνας της Συμμαχίας.