Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη διαγραφή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας, μετά από απόφαση της πρόεδρου του κόμματος Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο ίδιος, όταν ερωτάται για τον λόγο της διαγραφής του, παραπέμπει στην ίδια την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η δε κυρία Κωνσταντοπούλου αποφεύγει να πει ευθέως τον λόγο.

Ορισμένες, ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο, φήμες αναφέρουν ότι ο λόγος της διαγραφής οφείλεται στο γεγονός ότι συγγενικό πρόσωπο του κ. Χουρδάκη φέρεται να μετείχε σε συνδυασμό υποστηριζόμενο από τη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις σε κόμματα και λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά
Ωστόσο, η ίδια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Τι νέα;», του ομίλου Formedia της Θεσσαλίας, άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Χουρδάκης λοξοδρομεί προς τη Δεξιά.

«Είναι ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς τη δεξιά, και προσωπικά ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτό θα το διαφυλάξω» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ξεκαθάρισε πως η Πλεύση Ελευθερίας «δεν κοιτάει ούτε δεξιά ούτε αριστερά».

Δείτε όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Μιχάλης Χουρδάκης είχε έρθει 5ος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ωστόσο, στις εκλογές του Ιουνίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου και εξελέγη.

Το πρωί της Τετάρτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, γνωστοποίησε την απόφασή της να διαγράψει από την ΚΟ τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ζητώντας μάλιστα να παραδώσει την έδρα του, «όπως έχει συμφωνηθεί», κάτι που φαίνεται να μην ασπάζεται ο κ. Χουρδάκης.

Χουρδάκης: Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων
«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της -δημοκρατικά λειτουργούσας -Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που έχω ήδη καταθέσει είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της», έγραψε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.