«Να εργαστούμε από τώρα για να το αποτρέψουμε».

Στην εκτίμηση ότι «δεν είναι ανύπαρκτο το ενδεχόμενο να έρθουμε τρίτοι στις Ευρωκλογές» προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζητώντας «από τώρα να εργαστούμε για να το αποτρέψουμε».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «εντελώς λάθος τα παρακάλια προς το ΠΑΣΟΚ» καθώς κατά τον ίδιο «οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο λόγω της πάγιας πολιτικής του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και λόγω του εκλογικού νόμου, θα παραμείνουν, ιδιαίτερα μέχρι τις ευρωεκλογές, ευθέως ανταγωνιστικές».

«Κακά τα ψέματα, μετά τις ευρωεκλογές θα κριθεί ποια δύναμη στο χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα πάρει κεφάλι και θα είναι το αντίπαλο δέος στην δεύτερη τετραετία της ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δυστυχώς δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τον καθοδικό μας κύκλο και δεν έχουμε βγει σε μια πορεία ανάκαμψης, που είναι και το ζητούμενο του κόσμου μας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε στο AtticaTV το «στοίχημα» για την Κουμουνδούρου «δεν είναι απλώς μια ρωγμή στην κυριαρχία της δεξιάς, αλλά να μπορέσουμε να είμαστε μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, και να πείσουμε πως έχουμε μια αξιόπιστη, πειστική, σοβαρή, κυβερνητική πρόταση».

Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει «ένα πιο συμπεριληπτικό management, με συλλογικότητα και αξιοκρατία» τονίζοντας πως «όποιος έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό».

Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τα εξής: «Είδαμε την εικόνα ενός κόμματος που έχει ένα διχασμό, μια εσωτερική ένταση, τραύματα από τους τελευταίους μήνες και προβλήματα να επιλύσει. Η μόνη μέθοδος να λυθούν αυτά είναι συντροφικότητα, συλλογικότητα, σεβασμός της διαφορετικής άποψης, όχι κυνήγι μαγισσών και όχι σκοτωμός στα social media».

«Ελπίζω να υπάρξει ένας δρόμος που να οδηγεί σε διάλογο, σε συνθέσεις και παραγωγική εσωτερική δημοκρατία. Συνήθως οι διασπάσεις δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Όμως ένα κίνδυνο που καταγράφεται ως υπαρκτός -και όχι μόνο σε δηλώσεις στελεχών μας- δεν τον ξορκίζεις, τον αντιμετωπίζεις με πρωτοβουλίες, με τη δύναμη του παραδείγματος, με την ένταση της συλλογικότητας. Εκεί όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά όποιος έχει τη μεγαλύτερη δύναμη έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη» συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.