«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα»

Για τον ”εμφύλιο” που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ και την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας» σημείωσε.

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα» τόνισε και πρόσθεσε πως «είναι ώρα αποφάσεων».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε στην εκπομπή ”ΣΗΜΕΡΑ”. «Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό περίπου 45% το οποίο είτε θα ακολουθήσει είτε δε θα ακολουθήσει τον κ Κασσελάκη», πρόσθεσε.

Σχετικά με το συνέδριο της γενικής γραμματείας δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το ”τραβήξουμε” μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλέιψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος απάντησε: «Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον προεδρο, δε θεωρώ ότι θα παρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ”Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά” μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο»

Σχετικά με την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις».