Οι οργισμένες αντιδράσεις των διαγραφέντων και οι… πανηγυρισμοί Πολάκη!

Mε ανάρτηση από τις ΗΠΑ, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται, o Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε η εσωκομματική αντιπολίτευση και μετά τον Στέφανο Τζουμάκα στέλνει προς διαγραφή άλλα τρία ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα σε μία νέα επίδειξη πυγμής, προφανώς και για να προλάβει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Χρησιμοποίησε μάλιστα εκ νέου φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, γράφοντας ότι οι τρεις προαναφερθέντες «έθεσαν εαυτούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», κάνοντας τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον θέμα χρόνου.

«Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι» σχολίασε για την διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη ο Δημήτρης Βίτσας το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο KONTRA.

Ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αιχμηρός ήταν και σε ανάρτηση στο Facebook  όπου έγραψε «Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…»

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε μιλώντας στο Kontra ο Πάνος Σκουρλέτης αμέσως μετά την διαγραφή σημειώνοντας πως «οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό» ενώ τόνισε ότι έμαθε τη διαγραφή του από την τηλεόραση.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάρτηση του, αναφέρει: «Προχωράμε πρόεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!»

 

«Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου» είπε λίγο αργότερα άλλο ένα στέλεχος και πρώην υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς.

«Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, επιτιθέμενη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αυτά τα l’ etat c’ est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος» σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης “διαγράφει” από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.