Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Γαλλικές Αρχές το γεγονός, ότι αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις Εβραίων έχουν γίνει στόχος αγνώστων, οι οποίοι τα σημαδεύουν ζωγραφίζοντας το Αστέρι του Δαβίδ, όπως έκαναν οι Ναζί την δεκαετία του ’30 στη Γερμανία.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα Χ, δείχνουν δεκάδες σπίτια σε νότιο προάστιο του Παρισιού, να έχουν ζωγραφισμένο με σπρέι απ’ έξω το Αστέρι την ώρα που ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, κτίρια που συνδέονται με αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, όπως τράπεζες, έχουν βανδαλιστεί.

Ανάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί πρόσφατα και στο Βερολίνο, ξυπνώντας ανατριχιαστικές μνήμες του παρελθόντος, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ. Στη κωμόπολη Σεντ Ουέν, τα αστέρια του Δαβίδ συνοδεύονταν και από συνθήματα όπως «Η Παλαιστίνη θα αντέξει».

«Αυτή δεν είναι μια μεγάλη εβραϊκή περιοχή και ρώτησα τον θυρωρό σε ένα από τα κτίρια που είχαν σημαδευτεί με ένα αστέρι, εάν ζούσαν Εβραίοι εκεί. Δεν ήξερε. Υποθέτω, ότι ήταν επειδή όποιος το έκανε, είχε δει τα ονόματα από την ενδοεπικοινωνία και πίστευε, ότι ήταν Εβραίοι» ανέφερε Γάλλο-Εβραίος δημοσιογράφος.

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν «γύρω στα εξήντα» Αστέρια του Δαβίδ στους τοίχους πολλών κτιρίων στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού.