Οι τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στη Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο «ομοϊδεάτες» οπαδοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους.

Οι νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι απολογήθηκαν το πρωί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται και είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του Αθλητικού Νόμου (όπως συμπλοκή, αδικήματα οπαδικής βίας, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.).

Τα αρνήθηκαν όλα οι νεαροί στη Θεσσαλονικη
Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι δεν συμμετείχαν στη συμπλοκή κι ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση την ώρα που επέστρεφαν με δίκυκλες μηχανές στα σπίτια τους, ύστερα από την παρακολούθηση ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου στην Μίκρα (ποδόσφαιρο σάλας). «Δεν φέραμε όπλα πάνω μας ούτε διακρίναμε ποιοι προκάλεσαν τους τραυματισμούς επειδή ήμασταν αρκετά μέτρα πιο μακριά» φαίνεται να απολογήθηκαν.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης παρακολούθησης πάσης φύσεως αγώνων της ομάδας τους (για όλα τα αθλήματα). Ο όρος αυτός ισχύει μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Την Πέμπτη οι απολογίες των 9 αντίπαλων οπαδών
Την Πέμπτη θα απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια οι εννέα κατηγορούμενοι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, στους οποίους καταλογίζεται -μεταξύ άλλων- το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού. Η ίδια πράξη καταλογίζεται και σε έναν 16χρονο που λόγω ανηλικότητας αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις κατέστησαν επίσης οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». Η κατάστασή τους, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται σοβαρή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Κατέθεσε ο 35χρονος για την επίθεση με οπαδικά χαρακτηριστικά
Στο μεταξύ, για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τα κίνητρα της οποίας φαίνεται να είναι οπαδικά, κατέθεσε 35χρονος σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με συνήγορό του, φέρει τραύματα στα πόδια και στα χέρια, ενώ παραμένει κλινήρης στο σπίτι του. Στην κατάθεσή του περιέγραψε την εις βάρος του επίθεση, τονίζοντας ότι οι δράστες φορούσαν κράνη και τον χτύπησαν με τσεκούρια, στειλιάρια κι άλλα αντικείμενα, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της ομάδας του.

Το συγκεκριμένο συμβάν, πάντως, δεν φαίνεται να συνδέεται με τη συμπλοκή που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα.

Τριάντα οχτώ προσαγωγές έξω από τις φυλακές Διαβατών
Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι τα ξημερώματα δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν έξω από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για συνθήματα «συμπαράστασης» σε καταδικασμένο συνοπαδό τους που εκτίει στα Διαβατά την ποινή του για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους επενέβη η Αστυνομία και ακολούθησαν 38 προσαγωγές. Μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν όλο ελεύθεροι.