Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες  – Πώς έγινε η τραγωδία

Σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας 61χρονος και ένας 66χρονος.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα του Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Ο πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, Θεόδωρος Πάντος είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του μαζί με έναν ακόμα επιβάτη.

 Ο πιλότος Θεόδωρος Πάντος

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Όταν έφθασε στο Μάλεμε ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά υπό αδιευκρίνιστη αιτία κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Τα λεπτά λίγο πριν από τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε, στην Κρήτη, καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Στο βίντεο το αεροσκάφος φαίνεται να πετά σε χαμηλό ύψος, την ώρα που κατευθυνόταν στο Μάλεμε.

πηγή φωτογραφίας haniotika-nea.gr & βίντεο flashnews.gr