Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, την οποία πάντοτε σεβόμαστε, έχοντας εντελώς άλλο τρόπο δράσης και νομοθετικής πρωτοβουλίας, με σεβασμό σε όλες τις διαδικασίες, εμείς θα ακούσουμε όσες προτάσεις των επιστημονικών φορέων, των επαγγελματικών ομάδων, των άλλων κομμάτων, όχι τις κραυγές, τις μηδενιστικές κραυγές, αλλά τις εποικοδομητικές προτάσεις και θα εξετάσουμε τις σημειακές παρεμβάσεις για να μην αδικηθεί κανείς ελεύθερος επαγγελματίας στο πλαίσιο της νομοθέτησης αυτής, χωρίς βέβαια να παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία».

«Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει μια σειρά από παρεμβάσεις με ένα φιλόδοξο στόχο περιστολής της φοροδιαφυγής για πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μία από τις δέκα παρεμβάσεις είναι και ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς την παραμικρή διάθεση τσουβαλιάσματος και στοχοποίησης μιας επαγγελματικής ομάδας στην οποία ανήκω κι εγώ και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτό με τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι», ανέφερε ακόμη.

Η φιλοσοφία, τόνισε, είναι ότι δεν είναι δυνατόν το 71% των ελευθέρων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό. «Όμως αυτό το 71% είναι και ένας επιχειρηματίας με 5 ή 10 εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό, ο οποίος δηλώνει έσοδα κάτω από αυτούς, το οποίο δεν είναι λογικό και δεν μπορεί να το αφήσουμε να συνεχίζεται. Είναι όμως και ένας νέος δικηγόρος ο οποίος εξαιρείται γιατί μπορεί πράγματι να έχει τόσο χαμηλά έσοδα», συμπλήρωσε.

Για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε θα γίνει τελικά στην Αθήνα, ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς τι αναμένεται από την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, τόνισε: «Ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση πιστεύουμε στον διάλογο. Πιστεύουμε ότι είναι για το καλό και των δύο χωρών αυτή η θέση στην οποία έχουν περιέλθει. Προφανώς έχουμε μεγάλες διαφορές, εν προκειμένω το ζήτημα στο Μεσανατολικό και πολλά άλλα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι προσερχόμαστε με καλή διάθεση. Θέλουμε να θωρακίσουμε τον διάλογο, χωρίς καμία όμως διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».