«Είμαστε στο Λονδίνο με αντιπροσωπεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με βασικό στόχο να συμμετέχουμε στη Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) και να προετοιμάσουμε το έδαφος για να μπορέσει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι εκλεγμένο μέλος στην κατηγορία Α’». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο πέρας της διήμερης επίσκεψής του στο Λονδίνο όπου, εκτός των άλλων, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του IMO.

«Είχαμε πάρα πολλές συναντήσεις και επαφές με διάφορα κράτη, με στόχο να προωθήσουμε την ελληνική υποψηφιότητα», τόνισε ο υπουργός στους Έλληνες ανταποκριτές του Λονδίνου. Παράλληλα, σημείωσε ότι «προωθήσαμε και τις ελληνικές θέσεις που από τη μία πλευρά είναι πολύ σημαντικές και από την άλλη οι συνομιλητές μας τις ακούν με σεβασμό, καθώς η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στη ναυτιλία. Και το επιβεβαιώσαμε αυτό για ακόμη μία φορά σε ένα τόσο δύσκολο διεθνή οργανισμό».

Επίσης, ανέφερε πως τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας είναι συμφέροντα που ταυτίζονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό με τα γενικότερα ευρωπαϊκά. Στάθηκε στη μεγάλη πρόκληση της πράσινης μετάβασης επισημαίνοντας πως «έχουμε συγκεκριμένες και ισορροπημένες θέσεις». Γι’ αυτό, όπως επεσήμανε, «τόσο η δική μου ομιλία όσο και οι συναντήσεις άλλων στελεχών του υπουργείου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι οι συνομιλητές μας είναι κοντά στις δικές μας θέσεις. Γεγονός που πιστεύω θα μας δώσει τη δυνατότητα της εκλογής στην κατηγορία Α’».