Ένσταση στο εκλογοδικείο υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου «Συμμαχία για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος, μαζί με τον δημοτικό σύμβολο Νίκο Μόσχο κατά του Αχιλλέα Μπέου, υπερθεματίζοντας ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστο, με τον κ. Παπαπέτρο να εξηγεί την εμπλοκή του Δημάρχου Βόλου τόσο με την πολιτική, όσο και με την επιχειρηματικότητα, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, γεγονός που δεν καλύπτεται από την εκλογική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Παπαπέτρος, αποκάλυψε ότι σήμερα ο ίδιος και ο κ. Μόσχος υπέβαλαν ένσταση στο εκλογοδικείο, θεωρώντας ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστο και τόνισε πως αυτή η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. «Οι εκλογές τελείωσαν, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή, για το καλό της πόλης. Ελπίζουμε να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος και έθεσε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως η νομιμότητα είναι ο βασικός πυρήνας των θέσεων της Συμμαχίας για τον Βόλο.

Για τον λόγο αυτό ο ίδιος και ο κ. Μόσχος προχώρησαν στη συγκεκριμένη ένσταση, αμφισβητώντας την εκλογή Μπέου, καθώς υπάρχει νομικό κώλυμα, στο να συνεχίσει να είναι δήμαρχος. Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε, πως τώρα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει η συγκεκριμένη ένσταση, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες επικυρώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κατατέθηκε η ένσταση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρθηκε στους ρόλους του Αχιλλέα Μπέου ως δημάρχου και ταυτόχρονα ως προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα» είπε ο κ. Παπαπέτρος, σημειώνοντας ότι απαγορεύεται σε πολιτικούς άρχοντες να ασκούν επιχειρηματικά συμφέροντα, για να μην επηρεάζει η μία ιδιότητά τους την άλλη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αχιλλέας Μπέος εκτός από Δήμαρχος είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, γεγονός που απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία. Εξήγησε δε, ότι ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να παρακάμψει το γεγονός αυτό με τέχνασμα, καθώς η σύμβαση για την εκμίσθωση του Πανθεσσαλικού έπρεπε να γίνει μεταξύ Δήμου Βόλου και ΠΑΕ, ωστόσο αυτό δεν έγινε, καθώς θα αποτελούσε ευθεία καταστρατήγηση του νόμου.

Όπως ανέφερε, ο Αχιλλέας Μπέος χρησιμοποίησε παρένθετο πρόσωπο και ο Δήμος εκμίσθωσε το Πανθεσσαλικό στον Ερασιτέχνη ΝΠΣ, που με τη σειρά του το υπενοικίασε στην ΠΑΕ. Ο κ. Παπαπέτρος σημείωσε δε, ότι ο Ερασιτέχνης δεν χρησιμοποίησε το Πανθεσσαλικό, καθώς πέρσι δήλωσε ως έδρα το Βασδέκειο και φέτος την Άλλη Μεριά. Εκτός όμως από τη διοικητική και πολιτική χροιά υπάρχει και η οικονομική, καθώς όπως είπε ο κ. Παπαπέτρος, η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος έπρεπε να πληρώνει στον Δήμο ανάλογα δικαιώματα των εισπράξεών της, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει απωλέσει έσοδα ύψους 500.000 ευρώ.

«Όταν μιλά ο Δήμαρχος για τον Βόλο λέει “η πόλη μου”, για την ομάδα “η ομάδα μου”, τον Τύπο τον θεωρεί δικό του. Θέλει να έχει τον έλεγχο», σχολίασε ο κ. Παπαπέτρος και σημείωσε πως εξελίξεις πάνω στο θέμα θα υπάρχουν εντός του 2024, με την υπόθεση να πηγαίνει σε πρώτη φάση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο κι έπειτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Παπαπέτρος ξεκαθάρισε, πως εάν δικαιωθεί αυτή η ένσταση, τότε ο Αχιλλέας Μπέος θα εκπέσει του αξιώματός του, δηλαδή δεν θα είναι δήμαρχος και θα οριστεί δήμαρχος κάποιος άλλος από την δημοτική αρχή. Τόνισε δε, πως η μείζονα μειοψηφία θα παραμείνει μείζονα μειοψηφία και με την κίνηση αυτή δεν διεκδικεί να γίνει δημοτική αρχή, καθώς οι πολίτες ήδη αποφάσισαν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε: «Αναφορικά με τις βαρυσήμαντες δηλώσεις και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις των έγκριτων νομικών Παπαπέτρου, Μόσχου και λοιπών, έχω να συστήσω κουράγιο και υπομονή. Το 2029 δεν είναι μακριά. Κοντά είναι. Κατά τα άλλα; ζωή στα μπλάρια μας…».