«Είχε πρόθεση να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα, αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία»

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο 18χρονος κατηγορούμενος για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα σχετικά με τα επεισόδια την περασμένη Πέμπτη στο Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ανέπτυξε μιλώντας στην εκπομπή Live News ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη για βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Λύτρας είπε: «Δεν μου έδωσε απάντηση, για το γιατί πήγε στα επεισόδια. Η απάντηση ήταν “βγήκαν 100 άτομα, βγήκα και εγώ”. Μου είπε πως δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα, είχε πάει με τα αδέλφια και τους φίλους του να δουν τον αγώνα. Βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί και όταν βγήκε, κάποιος με full-face του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε να την ανοίξει και όταν την πέταξε, είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά, αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία. Η ίδια η Αστυνομία αναφέρει, πως η φωτοβολίδα έσκασε κάτω και μετά πήγε προς τον αστυνομικό».

Ο δικηγόρος του 18χρονου συνέχισε λέγοντας: «Δεύτερον και ο νεαρός και η αστυνομία λέει πως υπήρξε και μία δεύτερη φωτοβολίδα, που πήγαινε προς τον αστυνομικό. Πρέπει να δούμε, ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν αυτά τα επεισόδια. Ο λόγος που έκανε αυτές τις πράξεις, (σ.σ. έκλεισε τα social media, πέταξε την κάρτα sim από το κινητό του) όπως μου είπε, είναι πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή με άλλους φιλάθλους. Μιλάμε για έναν 18χρονο, που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ».