Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και τριών μηνών, στον 36χρονο Γερμανό υπήκοο που παρίστανε τον αστυνομικό και κατείχε χιλιάδες αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη στις 17 Νοεμβρίου του 2022, καταδικάστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους και πλαστογραφία, ενίοτε και με χρήση κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή, ενώ το δικαστήριο δε του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο 36χρονος Γερμανός υπήκοος, ο οποίος ήταν καταζητούμενος στη χώρα του και εις βάρος του εκδόθηκε και Διεθνές ένταλμα σύλληψης (δυνάμει του οποίου και συνελήφθη), παρίστανε τον αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στη χώρα μας και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 36χρονος δεν είχε καμιά σχέση με την Γερμανική Αστυνομία και τα έγγραφα τα οποία κατείχε που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ότι αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητα του, ήταν πλαστά.

Ακόμη, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο φάκελοι με περισσότερα από 6.000 αρχεία τα οποία, μεταξύ άλλων, περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και το περιεχόμενο είναι πολύ «σκληρό». Στο υλικό αυτό «πρωταγωνιστές» ήταν κυρίως αγόρια και λιγότερα κορίτσια και εκτός από τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, φαίνονταν σε σεξουαλικές πράξεις και με ενήλικα πρόσωπα.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο αστυνομικός της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος περιέγραψε πως ξεκίνησαν οι έρευνες, τον τρόπο με τον οποίο εντόπισαν τον 36χρονο και το υλικό της παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του τηλέφωνο.

«Ένα μήνα πριν τη σύλληψη είχαμε πληροφορία για Γερμανό αστυνομικό που εργάζεται για να βοηθήσει σε υποθέσεις παιδεραστίας στη χώρα μας και κυκλοφορεί με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Έναν μήνα μετά τον βρήκαμε στην περιοχή της Νεάπολης και τον παρακολουθήσαμε μέχρι το σπίτι του στις Συκιές. Στο αυτοκίνητο βρήκαμε πλαστές πινακίδες, ενώ μέσα στο σπίτι εντοπίσαμε στολές αστυνομικών. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε στο κινητό του φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, σε δύο υποφακελους», ανέφερε. Μάλιστα, στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε ο 36χρονος, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα παιδικό σορτσάκι.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 36χρονος παριστάνοντας τον αστυνομικό και επιδεικνύοντας πλαστά έγραφα, κατάφερε να έχει πρόσβαση ακόμα και σε ιατρική περίθαλψη σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης και, μάλιστα, τρεις φορές.

«Βρήκαμε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο. Ο ένας φάκελος είχε γερμανικό τίτλο και είχε γενικά πορνογραφικό υλικό και μέσα σε αυτά ανήλικα, φωτογραφίες και βίντεο με παιδιά κάτω των 12 ετών. Σκληρό πορνο. Ήταν γυμνά και κάποια έδειχναν πράξεις ενηλίκων με ανήλικα και ανήλικα με ανήλικα.

Στα βίντεο φαίνονταν να προβαίνουν σε γενετήσιες πράξεις, σε ελάχιστα υπήρχαν κορίτσια, υπήρχαν θωπείες σε γενετικά όργανα, στα γυμνά σώματα. Υπήρχε αναπαράσταση σεξουαλικής πράξης. Ήταν πάρα πολλά τα αρχεία, 6.000 φωτογραφίες έγραφε ο φάκελος. Στους συγκεκριμένους φακέλους το 95% ήταν με ανήλικους. Στον δεύτερο φάκελο είχε μικρότερο ποσοστό παιδικής πορνογραφίας», είπε, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρχικά δήλωσε πως θα ήθελε να δικαστεί από γερμανικό δικαστήριο και έπειτα αρνήθηκε την κατηγορία περί κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται η πορνογραφία ανηλίκων στην Ελλάδα», υποστήριξε.

Ο 37χρονος αρνήθηκε ότι εμφανίζονταν ως αστυνομικός, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να λέει ότι παρουσιαζόμουν ως αστυνομικός. Δεν χρησιμοποίησα τα έγραφα που με εμφάνιζαν ως αστυνομικό για να κάνω κάτι παράνομο. Μπορεί ο καθένας να αγοράσει στολή αστυνομικού, δεν είναι παράνομο. Είμαι έναν χρόνο στην Ελλάδα γιατί κρατούμαι παράνομα. Το παιδικό σορτσάκι που βρέθηκε στο σπίτι μου ήταν του γιου μου που είχε έρθει για να με επισκεφτεί», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους και ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.