Τα ίχνη του καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη και του «πυρήνα» των σκληρών χούλιγκαν αναζητά η Αστυνομία. Οι έρευνες επικεντρώνονται Σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου, στα δυτικά προάστια, οι οποίοι έδρασαν ως οργανωμένος στρατός, επικεντρώνονται οι αστυνομικές έρευνες, για την αναζήτηση του καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη. Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται  νεαρός συνδεσμίτης με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας. Μάλιστα εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης.

“Με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται, οι έρευνες των Αρχών θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλήξουμε και στο να βρούμε ποιος ήταν αυτός ο καθοδηγητής και στο να βρούμε και τους υπόλοιπους που αποτελούσαν αυτή τη συμμορία, να αξιοποιήσουμε ότι έχουμε στα χέρια μας από ευρήματα και πληροφορίες για να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της δολοφονικής επίθεσης”  τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

“Έχουμε όλοι δει τα πλάνα από τα συγκεκριμένα γεγονότα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν μία πράξη στην οποία εμπλέκεται μόνο ένας άνθρωπος που έχει συλληφθεί. Είναι εμφανές ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην όλη αυτή η υπόθεση όχι μόνο από τα πλάνα, αλλά και τις μαρτυρίες που έχουμε. Έχει γίνει προανάκριση, συλλέγονται στοιχεία με μαρτυρικές καταθέσεις. Όλα αυτά θα διασταυρωθούν” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης.

«Μεγάλη πιθανότητα να ήταν μέσα από αυτούς που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ»

“Οι καθοδηγητές των επεισοδίων, πολλές φορές πάνε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, από το πλήθος των διακοσίων ατόμων, τους ξέρουν τρεις ή τέσσερεις που και αυτοί έχουν το ρόλο τους σε αυτήν την ομάδα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν μέσα από αυτούς που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, υπάρχει DNA ή αρνήθηκε να δώσει γιατί κάποιοι αρνήθηκαν, μπορεί να ήταν ένας από αυτούς, η έρευνα συνεχίζεται” υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Απειλητικά μηνύματα»
Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 18χρονου, που παραδέχθηκε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, υποστηρίζει τώρα στην ΕΡΤ πως ο γιος του ενδεχομένως να δέχθηκε πιέσεις για να πάρει πάνω του την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του παιδιού του.

“Ισχύει, ισχύει η απειλή. Αν ευθύνεται το παιδί μου θα τιμωρηθεί, αν δεν ευθύνεται το παιδί μου δεν θα τιμωρηθεί. Η δικαιοσύνη υπάρχει” τόνισε ο πατέρας. Όπως ισχυρίζεται, απειλητικό μήνυμα έχει παραδοθεί μέσω του δικηγόρου του στις αστυνομικές αρχές για διερεύνηση.

Τι είπε ο αδελφός του 18χρονου στη συμπληρωματική κατάθεση
Το βραδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει” υποστήριξε ο αδελφός του 18χρονου.