«Δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δίνει και λάθος μήνυμα»

Επιφυλάξεις για την τροπολογία που αφορά τους εργάτες γης εξέφρασε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, από το βήμα της Ολομέλειας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δίνει και λάθος μήνυμα.

«Φυσικά, δεν μιλάμε για ελληνοποιήσεις, μιλάμε όμως για νομιμοποιήσεις έστω και μιας φοράς χωρίς δυνατότητα παράτασης. Δεν υπάρχει, όμως, άμεσος λόγος να γίνει αυτό τώρα. Αυτό το μήνυμα είναι ένα λάθος μήνυμα προς όλους τους διακινητές, που πλέον είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν να πιάνουν δουλειά. Γνωρίζετε τι προβλήματα είχε φέρει ειδικά την περίοδο 2015-2019 αυτή η κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες. Εύχομαι να μην είμαστε σε λίγο καιρό εδώ και να συζητάμε εκείνα τα προβλήματα που συζητούσαμε όταν είχε γίνει εκείνη η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών», επεσήμανε ο κ. Χρυσομάλλης, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε η τροπολογία.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε τον τρόπο που ήρθε, με την έννοια του κατεπείγοντος, η τροπολογία σημειώνοντας δεν το κατανοεί κανείς και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για βα γίνει αυτό στον αγροτικό τομέα.

«Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε με ηρεμία, μετά τις γιορτές, να δούμε και νέους τρόπους βελτίωσης του προβλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διάταξη θα είναι ακριβώς όπως την είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και θα αφορά μόνο αυτούς που είχαν έρθει με νόμιμες άδειες και νομίζω για να το λέει το εννοεί και θα το δούμε και αποτυπωμένο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αυτή η διάταξη ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και λάθος μήνυμα δίνει. Και πιστεύω να μη χρειαστεί να είμαστε εδώ να ξανασυζητάμε για προβλήματα που θα έχει δημιουργήσει», ανέφερε.

«Έχω αυτές τις επιφυλάξεις, φυσικά το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ καλό και το στηρίζω, και σε κάθε περίπτωση θα ήθελα και εγώ και οι ανησυχούντες συνάδελφοι να είχαν δοθεί πιο πολλές εξηγήσεις στην Επιτροπή», υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να πω να ψηφίσουμε όλοι το νομοσχέδιο και όσον αφορά την τροπολογία πιστεύω να έρθουν και οι υπόλοιπες βελτιώσεις και όλοι θα την ψηφίσουμε», κατέληξε ο κ. Χρυσομάλλης.