Με την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων, που αφορούν στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» σε βάρος τεσσάρων προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα, έπεσε η αυλαία της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού και η πρεσβύτερα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους είναι αντιμέτωποι με τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός ενώ ο
πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται ως ηθικός αυτουργός. Στους δυο κατηγορούμενους αποδίδεται και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αδίκημα της απιστίας αφορά σε δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν στις εξηγήσεις τους οι δυο κατηγορούμενοι, σχετικά με την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό, αλλά και σε εκταμιεύσεις, χωρίς παραστατικά, 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού. Από την εισαγγελική έρευνα φέρεται να προέκυψε, πως τα συγκεκριμένα χρήματα εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η κακουργηματική υπεξαίρεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και άλλα μεταξύ των οποίων χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά και τη «μαύρη τρύπα» 300.000 ευρώ που φαίνεται πως υπάρχει στα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα δώσουν δυο ακόμη πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, η οποία πλέον περνά στα χέρια ανακριτή. Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου» και ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση. Σύμφωνα με την κατηγορία, ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου (σ.σ. 30.000 ευρώ) φαίνεται να γύριζε στην οργάνωση, ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου, εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων δύο φορές. Κατά πληροφορίες, το ζευγάρι αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται.