Ο καιρός από την Πέμπτη θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με βροχές στα δυτικά ενώ από την Παρασκευή θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα χαλάσει από την Πέμπτη και από τα δυτικά έρχονται βροχές που την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας . Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα ακραίο. Λίγη προσοχή σε Πήλιο Εύβοια και Ανατολική Στερεά . Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου».

Ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα
Σε μεταγενέστερη ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, σημειώνει πως η ψυχρή εισβολή ξεκινά την Παρασκευή και θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.