Τέλος Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 26 θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, τις οποίες στηρίζει η συμμαχία από τις χώρες του Νότου που μετέχουν στην EUMED-9, όπως τόνισε σε συνεντεύξεις του στα «Παραπολιτικά 90,1» και στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως σημείωσε αυτή η κίνηση είναι ξέχωρη από τις μεμονωμένες τροποποιήσεις που είχε υποβάλλει η χώρα μας από τον Δεκέμβριο του 2023 και τη χθεσινή έγκριση από το κολλέγιο των Επιτρόπων της απόφασης να επιτραπεί η καλλιέργεια των περίπου 1,5 εκατ. στρεμμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγρανάπαυσης, αποφέροντας διπλό όφελος για τους αγρότες.

Μιλώντας για τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη 15μελή επιτροπή των μπλόκων, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε «Ήταν διαβασμένοι. Ήξεραν που να φθάσουν και αυτό τους τιμά»,

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα αξιολογηθούν σωστά από το 15μελές των αγροτών που εκπροσωπούν τα μπλόκα, από τα θεσμικά τους όργανα, αλλά και από τους μεμονωμένους αγρότες, φτάνοντας εν τέλει σε εκτόνωση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ