Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός σήμερα θα παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα, καθώς σημειώνεται μια διαταραχή από τα βόρεια προς τα νότια η οποία θα ενισχύσει τους βοριάδες, με αποτέλεσμα να ρίξει τη θερμοκρασία και να φέρει βροχοπτώσεις στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, η χώρα χωρίζεται καιρικά σε δύο τμήματα. Από την μία πλευρά έχουμε τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπου κατά διαστήματα θα έχουμε έναν βροχερό καιρό, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν σε ορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στον αντίποδα, στα δυτικά και τα βόρεια, τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα, αν και εκεί θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές. Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις με μεγάλες εντάσεις που μπορεί να προσεγγίσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση και θα σημειωθεί γύρω στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ο καιρός στην Αττική ξεκίνησε με λίγες συννεφιές το πρωί της Τετάρτης και προϊόντος του χρόνου θα γίνουν εντονότερες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις περιοχές που βρίσκονται γύρω-γύρω από την Πεντέλη και την Πάρνηθα. Οι άνεμοι ενισχύονται και θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά διαστήματα θα σημειωθεί νεφελώδης καιρός, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στον Θερμαϊκό και θα πνέουν με ένταση 6 μποφόρ. Πιθανόν να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις σε περιοχές που βλέπουν προς τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου, με την θερμοκρασία να φτάνει κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου, στη μέγιστη τιμή της.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας
Αύριο, Πέμπτη (15/2), θα συνεχιστούν οι βροχές προς τα ανατολικά και νότια τμήματα (ανατολική Στερεά, Εύβοια, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές. Επίσης, οι βοριάδες θα επιμείνουν μέσα στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Παράλληλα θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με το υδράργυρο να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 17 στην κεντρική Ελλάδα και τους 18 στα νότια.

Την Παρασκευή (16/2), θα περιοριστεί το κύμα κακοκαιρίας προς την περιοχή της Κρήτης, για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από τα βόρεια προς τα νότια. Από το Σάββατο (17/2) αναμένεται να ανέβει και άλλο η θερμοκρασία, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας που αναμένεται να έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με νοτιάδες και βροχοπτώσεις. «Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στον χειμώνα, αλλά ο καιρός θυμίζει περισσότερο άνοιξη», τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.