Οργιώδες παρασκήνιο για την επόμενη μέρα του Συνεδρίου

Ντόμινο εξελίξεων πυροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ηχηρή παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Το μεγάλο ερώτημα, βεβαίως, που πλανάται πάνω από το συνέδριο είναι αν θα βρεθεί κάποιος ή κάποια να σταθεί απέναντι στον στον Στάφανο Κασσελάκη στις τετραπλές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, είτε στις 10 είτε στις 17 Μαρτίου.

Το πιθανότερο είναι πως ο Διονύσης Τεμπονέρας θα υποβάλει υποψηφιότητα, ύστερα κι από την αρχηγική είσοδο στο χώρο του συνεδρίου που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από στελέχη που τον υποστηρίζουν. Για τον Διονύση Τεμπονέρα, πάντως, και τη διακοπή της συνεργασίας του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη, στελέχη κοντά στον κ. Κασσελάκη μας έλεγαν βιτριολικά πως ήταν το μοναδικό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας που είχε μια τέτοια ιδιότητα κι αναρωτιόνταν πόσο ηθικό ήταν να στερεί μια θέση εργασίας από κάποιο άλλο στέλεχος από τη στιγμή μάλιστα που έχει δικό του πετυχημένο δικηγορικό γραφείο, αλλά όχι και γραφείο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είτε στην πλατεία Κουμουνδούρου είτε στη Λεωνίδου.

Παράλληλα ακούγεται το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, τυχόν υποψηφιότητα της οποίας θα συνδεθεί αναπόφευκτα με τον Αλέξη Τσίπρα. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει μια υποψηφιότητα Σωκράτη Φάμελλου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως φαβορί για την επανεκλογή του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως αυτό διαμορφώνεται κι από το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους 5.000 συνέδρους, με τους υποστηρικτές του να εκτιμούν πως το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον 70%- 30% υπέρ του όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος κι εφόσον υπάρξει τελικώς αντίπαλος.