Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με την πρώτη ασθενή στην οποία χορηγήθηκε σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους στη χώρα μας, κυρία Άννα Παγκά.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής διότι ξεπερνώντας ο ίδιος τον εαυτό μου και τις αρχικές μου επιφυλάξεις από στερεότυπα του παρελθόντος, μπόρεσα τόσο ως υπουργός Ανάπτυξης στην αρχή, αλλά και ως υπουργός Υγείας στη συνέχεια, να φτάσουμε στο σημερινό σημείο: Οι Έλληνες ασθενείς επιτέλους να έχουν πρόσβαση σε τελικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, να μπορούν να επιστρέφουν στη καθημερινότητα τους με αξιοπρέπεια. Αυτό μου δίνει χαρά και ευχαριστώ την κυρία Παγκά που ήρθε να με δει από κοντά και να μοιραστεί μαζί μου αυτή τη χαρά της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η ασθενής δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί η κάνναβη μου έδωσε πίσω τη ζωή μου και ο υπουργός μου έδωσε την ελευθερία μου να ζω με ελπίδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλους μας, είναι πολλές χιλιάδες οι ασθενείς που περίμεναν αυτή τη στιγμή».

Ασθενείς με χρόνιο πόνο, όπως είναι ρευματοπαθείς, άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, καθώς και άνθρωποι που πάσχουν από νευροπαθητικό πόνο έχουν πλέον πρόσβαση σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που παράγονται στη χώρα μας από την εταιρεια Tikun Olam και τη μεγάλη μονάδα παραγωγής της στην Κόρινθο.

Η φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm που διαθέτει προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam, πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη εκδήλωση για την έναρξη κυκλοφορίας στα φαρμακεία του πρώτου τοπικώς παραγόμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.