Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με τριετή αναστολή, σε έναν 33χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση που σημειώθηκε εναντίων μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, το 2021.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος για τρεις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στη μία ως φυσικός αυτουργός και στις άλλες δύο ότι παρείχε ψυχική βοήθεια. Για την ίδια υπόθεση, είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ακόμα ατόμων που αναμένεται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν έντυπο υλικό στην πλατεία Ελευθερίας, σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2021.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους, ενώ κάποιοι έξ αυτών έφεραν αλυσίδες.

Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού, εκείνο το μεσημέρι είχαν προγραμματίσει εξόρμηση με έντυπο υλικό στην πλατεία και ενημέρωναν τον κόσμο για αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την επόμενη ημέρα, με αφορμή της περιστατικά επιθέσεων σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Στις 12.00 αντιλήφθηκα μια ομάδα δέκα μαυροντυμένων ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που μας επιτέθηκαν απρόκλητα απρόκλητη βρίζοντας μας. Ο κατηγορούμενος είχε ηγετικό ρόλο και μαινόμενος φώναζε” τι κάνετε εδώ ρε”. Συμμετείχε με γροθιές και λάκτισματα. Αμέσως χτυπήθηκα με βαριά αλυσίδα στην πλάτη από άλλον, έπεσα κάτω και προσπάθησα να σηκωθώ. Ήταν μία φασιστική επίθεση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι από την επίθεση έσπασε τα πλευρά του.

Ακόμη, τόνισε, ότι ο κατηγορούμενος μαζί με τα υπόλοιπα άτομα κινήθηκαν και επιτέθηκαν συντονισμένα.

Ο 33χρονος ταυτοποιήθηκε με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μετά το περιστατικό.

Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.