Την είδηση της αυτοκτονίας του 72χρονου άνδρα στην Κρήτη ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τους πόνους, σχολίασε με ανάρτηση που πραγματοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος στάθηκε όπως ήταν λογικό και στις παθογένειες του ΕΣΥ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση
Πριν από λίγο διάβασα μια είδηση που με συγκλόνισε.

Ένας άνθρωπος 72 χρονών, καρκινοπαθής, έδωσε τέλος στην ζωή του γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους. Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, περίμενε πολύ καιρό το φάρμακο της χημειοθεραπείας που δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Ένας άνθρωπος της βιοπάλης διαλύθηκε μέσα σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ. Είναι χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ανεβαίνουν αυτό τον Γολγοθά καθημερινά.

Και από την άλλη, ο κυνισμός μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία ως ένα προϊόν που δεν αποδίδει κέρδος.

Το είχε πει εξάλλου δημόσια ο πολιτευτής της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές: Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι παραπάνω για έναν καρκινοπαθή σε τελικό στάδιο αφού κοστίζει πολύ.Όμως το 2024 δεν αξίζει σε κανέναν να υποφέρει αβοήθητος. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη φρίκη ως κανονικότητα.

Στηρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθιο ένα τραγικά υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να είναι ο δικός μας άνθρωπος.