Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» σήμερα στις 20:00, στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, μετά από το κάλεσμα διαμαρτυρίας από ακροδεξιές οργανώσεις που ζητούν την απόσυρση της αφίσας του ντοκιμαντέρ.

Οι συγκεντρωμένοι αψήφισαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τη Θεσσαλονίκη από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 00:00 το βράδυ.  Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να οδηγηθούν στην οδό Φιλίππου.

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία καθώς σήμερα στις 19:00 το απόγευμα υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία στον Ολύμπιον σχετικά με την αφίσα του ντοκιμαντέρ που απεικονίζει μια γυμνή έγκυο γυναίκα σε σταυρό. Ταυτόχρονα, υπήρχε κάλεσμα και από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου για την συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Στο σημείο και περιμετρικά από το Ολύμπιον, δύο ώρες πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας, ενώ η πλατεία Αριστοτέλους είναι «αστακός».

Περίπου στις 18:00 το απόγευμα ομάδα αναρχικών συγκεντρώθηκε νωρίς μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία αρχαίας αγοράς, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την συγκέντρωση εθνικιστικής οργάνωσης.