«Δεν θα αφήσουμε να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη» «Κατώτατος πάνω από 800 αλλά όχι βοήθημα Πάσχα»

Για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία και την κοινωνία, αλλά και για τα Τέμπη αναφέρθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», σε μία συνέντευξη για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

Για τα φαινόμενα βίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες μετά και τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη προ ημερών.

«Οι ύποπτοι θα δικαστούν» υποστήριξε και τόνισε ότι πλέον υπάρχει και μια κινητοποίηση της κοινωνίας.

Σχετικά με το μπόουλινγκ στα σχολεία ο υποστήριξε ότι ενεργοποιείται η πλατφόρμα για το μπόουλινγκ ενώ παράλληλα υπάρχει ενίσχυση με ψυχολόγους στα σχολεία.

«Έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας κυρίως στις γειτονιές. Υπάρχει μια αισθητή βελτίωση αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα του πολίτη» σημείωσε.

«Υπάρχει πρόοδος ως προς την Greek mafia» υποστήριξε

Για την οπαδική βία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα. «Η εικόνα των  γηπέδων φαίνεται πως δεν υπάρχει ένταση πια» είπε. Στο μπάσκετ υποστήριξε πως η εικόνα είναι καλύτερη.

Τέμπη

«Το τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Εκείνη ζήτησε δεύτερο πραγματογνώμονα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το μπάζωμα είπε:  «Τι να συγκαλύψουμε. Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα».

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά.»

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια» τόνισε. Ερωτηθείς αν είναι αυτή τη στιγμή ασφαλής ο σιδηρόδρομος είπε «Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Η Σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε μέχρι που χτύπησε ο Daniel».

«Πρέπει να δούμε όμως και τον ανθρώπινο παράγοντα» ανέφερε.

«Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη» είπε και απάντησε ότι εννοεί τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Κατώτατος μισθός και δώρο Πάσχα

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πάνω από 800 ευρώ αλλά δεν μπορώ να σας πω ακόμα πόσο» είπε αναφορικά με την επερχόμενη ανακοίνωση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι ευάλωτοι επίδομα Πάσχα. «Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν πολύ δύσκολο προϋπολογισμό και έχουμε κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις με τον τομέα της υγείας. Την 1η Απριλίου θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού και αν έχουμε κάτι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου. Θα μπορούσα να πω εκλογές έρχονται θα δώσουμε κάτι αλλά δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα».