Η Διοίκηση της Ελληνογερμανικής Ορχήστρας Νέων στα πλαίσια της ενίσχυσης της ορχήστρας και ενόψει των νέων της project, προκηρύσσει ακροάσεις για την επιλογή των νέων μουσικών που θα στελεχώσουν μελλοντικά την ορχήστρα.

Λίγα λόγια για την ΕΓοΝ

Η διεθνής ορχήστρα αποτελείται από νέους μουσικούς, Έλληνες και Γερμανούς ηλικίας 18-26 ετών φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών / γερμανικών ανώτατων μουσικών σχολών ή ωδείων. Εκτός από το κυρίως σώμα της συμφωνικής ορχήστρας έχουν συσταθεί και τα υπόλοιπα μουσικά της σύνολα όπως η Καμεράτα και το Σύνολο των Χάλκινων (Brass Ensemble).

Κύριος σκοπός της ορχήστρας  είναι η αλληλεπίδραση και η αμοιβαία κατανόηση της κουλτούρας των δύο λαών, η μάθηση και η διεύρυνση των κοινωνικών και μουσικών οριζόντων των συμμετεχόντων μουσικών. Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εν γένει της δομής και δράσης της καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας θα αποτελέσουν η διάδοση σε νέα και νεανικά κοινά της ευρωπαϊκής -και κατά μεγάλο μέρος γερμανικής- μουσικής παράδοσης και η ανάδειξη των ενοποιητικών αισθητικών στοιχείων με την κλασική αρχαιότητα ως ενοποιητικό στοιχείο της κοινής μας ευρωπαϊκής καταγωγής.

Ακροάσεις

Η ΕΓοΝ διεξάγει διαδικτυακές ακροάσεις όλο τον χρόνο με την αποστολή βίντεο. Οι υποψήφιοι μουσικοί καλούνται να στείλουν βίντεο όπου θα παρουσιάζουν τον εαυτό τους και το ρεπερτόριο που αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΓοΝ. Τα αποτελέσματα των ακροάσεων θα ανακοινώνονται σε τακτά διαστήματα μέσα στην καλλιτεχνική χρονιά ή σε εύλογο χρόνο πριν την έναρξη κάποιου project.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Ορχήστρα της ΕΓoΝ έχουν Έλληνες και Γερμανοί ή κάτοικοι Ελλάδας/ Γερμανίας ηλικίας 18-28 ετών, σε όργανα συμφωνικής ορχήστρας, σπουδαστές ή απόφοιτοι ωδείων/μουσικών Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή και του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Για να δηλώσετε συμμετοχή στις ακροάσεις συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ: https://forms.gle/FWx9Rq8hNXAnDU1g9