Το έναυσμα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι,του νέου κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλευόταν ανήλικες έδωσε η αδελφή ενός θύματος, ενώ την ίδια ώρα αποδεικνύονται δεσμοί με ένα άλλο κύκλωμα που είχε αποκαλυφθεί αυτό με μαστροπό τη Λορέλα.

Για το νέο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Εγκέφαλος φέρεται να είναι μια 25χρονη εμ το όνομα Μαρία. Συνεργοί της ένας επίσης 25 ετών φίλος της και ένας 54χρονος οδηγός ταξί που φέρονται να πήγαιναν τα ανήλικα στα ερωτικά ραντεβού και μια ακόμη «Μαρία», 21 ετών που και αυτή φέρεται να είχε ρόλο «μαστροπού».

Η δράση του κυκλώματος που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τουλάχιστον επτά ανήλικα κορίτσια από 15 έως 17 ετών με καταγωγή από την Γεωργία και την Αλβανία φέρεται να ξεκινά το περασμένο καλοκαίρι και να εκτείνεται χρονιά ως πολύ πρόσφατα.

Εξέδιδαν τις ανήλικες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας χρεώνοντας για κάθε ραντεβου από 200 έως 400 ευρώ. Η 25χρονη μαστροπός «Μαρία» φέρεται να έπαιρνε ως προμήθεια από 50 έως 100 ευρώ για το ραντεβού κάθε ανήλικης, ενώ σε κάποια ραντεβού η πληρωμή γινόταν με ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Πώς η αδελφή ανήλικου θύματος ξεσκέπασε το κύκλωμα
Η αποκάλυψη για το νέο αυτό κύκλωμα φέρεται να έγινε όταν η αδελφή ενός ανήλικου θύματος, φέρεται να διαπίστωσε περίεργες συμπεριφορές και να ενημέρωσε την ΕΛΑΣ. Η αδελφή που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την αδελφή της είχε παραξενευτεί με το γεγονός ότι η ανήλικη έλειπε συχνά τα βράδια, ενώ εντόπισε και κάποιες συνομιλίες που της κίνησαν υποψίες. Τα ονόματα αυτών «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού και ένα «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Η συγγενεής της ανήλικης μάλιστα φέρεται να κατονόμασε και τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Στοιχεία έδωσε και η ίδια η ανήλικη όπως και τα άλλα κορίτσια που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα θύματα ήταν θύματα και άλλου κυκλώματος μαστροπείας αυτού της Λορένας που είχε εξαρθρωθεί το περασμένο φθινόπωρο.