Πέντε προτάσεις παιδικού θεάτρου από τις Μορφές Έκφρασης:

 

«Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος…»

για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών

της Άννας Σεβαστής Τζίμα

Για 13η χρονιά η πρωτότυπη, παράσταση– παιχνίδι,  για βρέφη και μικρά παιδιά, καλωσορίζει με τις υπέροχες μελωδίες της, το πολύ νεαρό κοινό στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου!

Έχοντας δημιουργήσει την επί 13 χρόνια sold out επιτυχία που λάτρεψαν τα παιδιά και οι γονείς “Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος…” η δημιουργός της παράστασης συνεχίζει να παρουσιάζει στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης την παράσταση “Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος…”

Με επανειλημμένα sold out, η παράσταση – ορόσημο για τους πολύ μικρούς θεατές, εμπλουτίζει τη ζωή τους μ’ έναν καινούργιο φίλο, τον Κού-Κου και με πολύ αγάπη για τη φύση και τα ζώα.

Εάν θέλετε να μοιραστείτε με το παιδί σας τη χαρά μιας μοναδικής θεατρικής εμπειρίας όπου η φαντασία του παιδιού γίνεται πρωταγωνιστής, ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να δούμε από κοντά τη μουσική να γεννιέται, το παραμύθι να μας καλεί κοντά του και τη χαρά να γίνεται χαμόγελο!

Η παράσταση της Άννας Σεβαστής  Τζίμα «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος…» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από την ομάδα του Θεάτρου Μορφές Έκφρασης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος…» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

– «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.

– «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.

– «Όμως πού είσαι;»

– «Έλα να με βρεις!»

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!

Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι:

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Αξίες και έννοιες:

Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.

Παιδαγωγική προσέγγιση:

Σκοπός αυτών των παραστάσεων είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών μέσα από τους ήχους, τις μελωδίες αλλά και τη βιωματική δράση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, με τη χρήση ενός πολύ λιτού σκηνικού, να δημιουργούν κόσμους με τον τρόπο που τα ίδια φαντάζονται. Μαξιλάρια στο πάτωμα συμπληρώνουν την ίδια φιλοσοφία, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να νιώθουν οικεία και άνετα στο θέατρο, δίνοντάς τους μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης και άμεση επικοινωνία με τους ηθοποιούς!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία:

Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν:

Άννα Σ. Τζίμα, Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 12:15 π.μ. έως τις 28 Απριλίου 2024.

Πού παίζεται:

Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα

Τιμές εισιτηρίων

Ενήλικες: 10€

Παιδιά: 8€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά: 8€

Εισιτήρια

  • Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2103464903 και 2103464002
  • TICKETSERVICES: https://www.ticketservices.gr/
  • TICKETSERVICES τηλ. κέντρο 210 7234567

Facebook Pages

https://www.facebook.com/morfesekfrasis

WebPages

https://www.morfesekfrasis.gr/

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

Χέη Χοπ! Παιχνίδια στη Φάρμα…

της Άννας Σεβαστής Τζίμα (Annou Rose)

για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών

 Μια υπέροχη παράσταση – παιχνίδι  για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών από τις αγαπημένες ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και την δημιουργό του «Κού-Κού! Μια βόλτα στο δάσος…» Άννα Σεβαστή Τζίμα (Annou Rose).

 Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα… Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; «Χέη Χόπ!» Ας καβαλήσουμε τα αλογάκι μας για να πάμε να  βρούμε! Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδι και παιχνίδι για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών! Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα άτακτα ζωάκια της φάρμας!

Η  Άννα Σεβαστή Τζίμα , η δημιουργός της sold out παράστασης για βρέφη και μικρά παιδιά «Κού-Κου! Μια βόλτα στο δάσος» και του «Λάλαλιλαλο! Χριστουγεννιάτικη έκπληξη..» μας προσκαλεί στους αγρούς για να ανακαλύψουμε τη ζωή σε μια φάρμα!

Ζωντανή μουσική

Η μουσική πρωταγωνιστεί στην παράσταση και παίζεται εξ ολοκλήρου ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας στα μικρά παιδιά να έρθουν κοντά στα όργανα παραγωγής του ήχου και της μουσικής.

Παιδαγωγική προσέγγιση

Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό πρώτο βίωμα με το Θέατρο. Η φαντασία και η συμμετοχή των μικρών παιδιών, ενεργοποιεί την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης.

Ας επικοινωνήσουμε

Η παράσταση αποτελεί για εμάς μια ξεχωριστή πρόσκληση σε κάθε παιδί, να επικοινωνήσει αυτόβουλα, να μεταφέρει τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του με αφορμή τα ερεθίσματα της παράστασης.

Συντελεστές:

Κείμενα- μουσική- σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης

Σκηνικά αντικείμενα- αλογάκια: ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη, Γιώργος Χουσάκος

ΠΟΥ:

Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ:

Από την Κυριακή 31 Μαρτίου και κάθε Κυριακή έως 28 Απριλίου 2024 στις 11:00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Παιδιά 8€

Ενήλικες 10€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€

Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

«Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ»

της Άννας Σεβαστής Τζίμα (Annou Rose)

Ένα απίστευτο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων με παιχνίδι και ζωντανή μουσική! Για παιδιά 4-9 ετών

Γιατί τα αστέρια χάνουν την λάμψη τους; Θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Πώς και με ποιόν τρόπο;

Εάν θέλετε κι εσείς να βρείτε την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, ελάτε κι εσείς στο Απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ!

Η υπόθεση του έργου:

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα… Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους! Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα… Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ! Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν!

Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες…πλανήτες που είχαν συναισθήματα!

Μια παράσταση- παιχνίδι:

Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα. Με ζωντανή μουσική και παιχνίδι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων και θα γίνουν ενεργοί ήρωες στην περιπέτεια του κ. Πικ!

Συμμετοχή των παιδιών:

Ο κύριος Πικ δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά, τα οποία θα εκπαιδεύσει για να γίνουν το πλήρωμα του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι!

Στόχοι – μηνύματα:

Ο κύριος Πικ θα εκπαιδεύσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν με ευκολία τα συναισθήματα και να παίξουν με αυτά, φτιάχνοντάς τους ένα χάρτη συναισθημάτων που θα τους οδηγήσει στον πλανήτη της χαράς!

Το αστέρι μας θα λάμπει πάντα!

Τελικά τι πρέπει να κάνουμε για να λάμπουν πάντα τα αστέρια στον ουρανό; Ο κ. Πικ θα μάθει μαζί με τα παιδιά, το μεγάλο αυτό μυστικό του σύμπαντος! Ελάτε  να το ανακαλύψουμε μαζί!

Ο χάρτης των συναισθημάτων:

Στο τέλος της παράστασης θα ζωγραφίσουμε με τα παιδιά τον χάρτη των συναισθημάτων, έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταξίδι που κάναμε μαζί του!

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Άννα Σ. Τζίμα (Annou Rose)
Πρωτότυπη μουσική: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου
Παίζουν: Ιωάννα Φρουδαράκη, Άννα Τζίμα, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

ΠΟΥ:

Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ:

Από το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 18:30 και κάθε Σάββατο έως τις 27 Απριλίου 2024.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Παιδιά 8€

Ενήλικες 10€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€

Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

 Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

Ο πειρατής Μπου!

Της Άννας Σεβαστής Τζίμα (Annou Rose)

για μικρά παιδιά 2-5 ετών

Ένα παραμύθι που αγαπά την οικολογία και συμβάλει στην συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Ένας μικρός πειρατής θα καταφέρει να μας κάνει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σώσουμε τα πλάσματα της θάλασσας που χρειάζονται την βοήθεια μας! Μια παράσταση – παιχνίδι γεμάτη μουσική και τραγούδι!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης! Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό!

Το σεντούκι με το Θάρρος!!!

Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον βυθό της θάλασσας.

Μαθαίνουμε τα συναισθήματα , και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας.

Το μήνυμα μας:

Τελικά, κύριε Μπου, δεν πρέπει να φοβάσαι γιατί είσαι πιο δυνατός απ’ όσο νομίζεις και η αλήθεια είναι πως τα πλάσματα της θάλασσας σε χρειάζονται!

Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι θέμα όλων μας, τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του Πειρατή Μπου θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν

Συντελεστές:

Επιστημονική σύμβουλος: Στεφανία Πολλάκη Περιβαλλοντολόγος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σκούρτης Δημήτρης

Παίζουν: Αλίκη Ζωγράφου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Φρουδαράκη

ΠΟΥ:

Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ:

Κάθε Σάββατο στις 17:00 μέχρι τις 27 Απριλίου 2024

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Παιδιά 8€

Ενήλικες 10€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

«Ο Δράκος των χρωμάτων»

Της Άννας Σεβαστής Τζίμα (Annou Rose)
Για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών

Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Ο «Δράκος των χρωμάτων» είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της! Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε  τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά!

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει «κυριολεκτικά» τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι! Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα.

Το μήνυμά μας:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, διαφορετικό ύψος, διαφορετικά κιλά, άνθρωποι που φοράνε γυαλιά, άνθρωποι που τρέχουν γρήγορα, άνθρωποι που περπατάνε με μπαστούνι, άνθρωποι που τραγουδάνε και άνθρωποι που φτιάχνουν διαστημόπλοια. Σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη!

Συντελεστές:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική σύνθεση:  Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Φρουδαράκη, Δανάη Στεργίου

ΠΟΥ:

Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ:

Από την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 17:30 και κάθε Κυριακή έως τις 28 Απριλίου 2024

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Παιδιά 8€

Ενήλικες 10€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€

Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.