Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων και όλων των πολιτών που παραμένουν και θα παραμείνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Την ώρα που βλέπουν πως η συνολική πολιτική της Κυβέρνησης αποτελεί, σύμφωνα με τους πολίτες, τη μοναδική πολιτική εναλλακτική διακυβέρνησης. Συζητήσαμε τα Τέμπη προ λίγων ημερών. Και κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Πρόταση που θα απαιτούσε να περιγράψετε με ακρίβεια, να ονοματίσετε ευθύνες πολιτικών προσώπων και να παρουσιάσετε επαρκή στοιχεία».

«Βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να αγωνιά για τη δεύτερη θέση. Βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιά για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Βλέπουμε τον κ. Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος να αγωνιά για τη δική του εικόνα και να ετοιμάζει το δικό του rebranding, και πιθανόν στο μυαλό του ή στο μυαλό συντρόφων του, το δικό του come back. Την ίδια στιγμή που εσείς κοιτάτε το rebranding των κομμάτων σας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει το rebranding της χώρας, ενισχύοντας τη διεθνή μας αξιοπιστία, ανακτώντας την επενδυτική μας βαθμίδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και ξένων επενδύσεων, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις με αποτελεσματικότητα, στηρίζοντας την κοινωνία στα δύσκολα», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.