Εδώ και καιρό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είχε κάνει γνωστή την επιθυμία του να πάει φαντάρος!

Έτσι, φρόντισε η είδηση να πάει παντού. Να το μάθουν όλοι, λες και επρόκειτο για κοσμογονικό γεγονός. Μα και βέβαια ούτε το σύμπαν, ούτε θρησκευτικό ή μυθικό ή επιστημονικό χαρακτήρα είχε! Παρ’όλα αυτά, ο κ. πρόεδρος μπόρεσε και το κράτησε στην επικαιρότητα!

Δεν ήταν ασφαλώς λίγες οι φορές που οι πάντες στη χώρα μίλαγαν μόνο γι’αυτό! Άλλωστε και ο ίδιος με τον σύζυγό του έκανε επισκέψεις σε στρατόπεδα (πήγαν στην Τρίπολη και στη Θήβα!) ώστε να δει από κοντά πού θα πάει, όταν αποφασίσει να φορέσει το τιμημένο χακί!

Όταν πλέον η ώρα έφθασε, ο κ. πρόεδρος πήρε τους επιτελείς του και για δύο μέρες έκανε περιοδεία στη Θήβα! Επισκέφτηκε τα καταστήματα. Μίλησε στο πλήθος. Φωτογραφήθηκε λες και ήταν φωτομοντέλο. Αγκαλιάστηκε με όλους.Και μετά πήρε τον δρόμο για το στρατόπεδο. Έφθασε στην πύλη έχοντας μαζί του μια βαλίτσα με κάποια ατομικά του πράγματα, αλλά και…χαρτί τουαλέτας, γιατί, όπως ο ίδιος μας πληροφόρησε με ερωτηματικό βέβαια τρόπο, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν υπάρχει! Μετά τα διαδικαστικά και αφού τα πέρασε με…άριστα, πήρε τον δρόμο για το διοικητήριο και τους θαλάμους!

Όχι βέβαια με τα πόδια (η απόσταση είναι πολύ μεγάλη!) αλλά με το αυτοκίνητο μάλλον του διοικητή! Οι πρώτες ώρες του Στέφανου Κασσελάκη στο στρατόπεδο, όχι, δεν ήταν βουνό. Αντίθετα μάλιστα… Και μου αρέσει που ο ίδιος πριν έλεγε παντού πως «δεν θέλω ιδιαίτερη μεταχείριση…». Έτσι, μετά τα βασικά ο κ. πρόεδρος κλείνεται καθημερινά στο γραφείο που του παραχώρησε η διοίκηση του Κέντρου και από εκεί διοικεί το κόμμα του! Άλλωστε, ουδέποτε και κανείς δεν του ζήτησε να αφήσει το κινητό του και να αφοσιωθεί στη βασική του εκπαίδευση! Εδώ που τα λέμε, όλα γίνονται σωστά και όπως ορίζει ο νόμος για στρατευμένους ομογενείς. Και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για πολιτικούς αρχηγούς, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Στέφανο.

Τώρα και ύστερα από όλα όσα είδαμε να λέει στο ΤikΤok ο στρατιώτης Κασσελάκης Στέφανος, να σας πούμε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Θήβας, διαθέτει σύγχρονα κυλικεία με ταυτόχρονη δυνατότητα εξυπηρέτησης 500 καθημένων οπλιτών! Έχει δορυφορικούς δέκτες-τηλεοράσεις, αίθουσα ίντερνετ, ακόμη και κλειστό γυμναστήριο! Έναν θερινό κινηματογράφο. Μνημεία. Μουσείο Πυροβολικού. Πολλούς στεγασμένους και υπαίθριους χώρους εντευκτηρίων! Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο-οδοντιατρείο και αναρρωτήριο. Και φυσικά υπάρχουν εγκαταστάσεις πλυντηρίων-σιδερωτηρίων. Όπως και μαγειρείων-εστιατορίων. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο λειτουργεί πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που αναλαμβάνει την εκπαίδευση των οπλιτών στην ειδικότητα του οδηγού αυτοκινήτου!

Κατά τα αλλά, ο νεοσύλλεκτος κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πενταήμερη άδειά του (δίνεται σε όλους ύστερα από την ορκωμοσία)θα επιστρέψει για να πάρει το απολυτήριό του και δεν θα έχει προλάβει να γυρίσει ολόκληρο το Κέντρο! Αλλά ούτε και να επισκεφτεί όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, που υπάρχουν στα 17.224 στρέμματα! Τουλάχιστον να τις δει από κοντά! Αυτή είναι η αλήθεια!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο