Με την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας αποδείχθηκαν οι προθέσεις του κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη διαλεύκανση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Αυτό που ενδιέφερε τα αντιπολιτευόμενα κόμματα είναι μόνο το μικροκομματικό όφελος. Όσοι συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας έχουν ουσιαστικά προσχωρήσει σε όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Με την πρόταση δυσπιστίας και όσα είπαν στη Βουλή, έδειξαν ως να συμπεριφέρονται σαν συνήγοροι υπεράσπισης του σταθμάρχη και όχι των θυμάτων. Έχουν αποσύρει πλήρως τις ευθύνες του ανθρώπου που έβαλε δύο τρένα στην ίδια γραμμή και συγκρούσθηκαν μεταξύ τους, για να έχουν μικροκομματικό όφελος. Πρόκειται για την πρώτη πρόταση δυσπιστίας που έχει κατατεθεί και η οποία δεν συνδέεται με κυβερνητική πολιτική. Ακόμα και η αρμοδιότητα άσκησης του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών δεν είναι της κυβέρνησης αλλά της Βουλής.

Ιδιαίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,οι πραγματικοί αρχηγοί του οποίου είναι ο κ. Παύλος Πολάκης και ο κ. Νίκος Παππάς,θέλει να δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα.Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει ποινικό μητρώο που έχει αποτυπωθεί με δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου που έγινε μετά από πόρισμα Προανακριτικών Επιτροπών για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο υπουργό (Παπαγγελόπουλο) και για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ από τον αρμόδιο υπουργό (Νίκο Παππά). Και επικαλούνται τώρα ψηφίσματα του ΕΚ. Εμείς θα επικαλούμαστε τις αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Αναπτύσσεται ένα αντι-Νέας Δημοκρατίας μέτωπο από κόμματα που μεταξύ τους σφάζονται, με στόχο την αποκόμιση εκλογικών ωφελημάτων ενόψει ευρωεκλογών.

Καλοδεχούμενη ήταν η πρόταση μομφής. Και προκαλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαντλήσουν όποιο μέσο θέλουν, διότι εδώ θα είναι συντεταγμένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ο ελληνικός λαός που τη στηρίζει, για να δίνει τις απαντήσεις.

 

Θάνος Πλεύρης

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο