Δεν είναι κακό να έχει κάποιος όνειρα! Να πιστεύει ή, πιο σωστά, να φαντάζεται πως μπορεί να διοικήσει. Πως είναι δυνατό να τερματίσει, να κόψει πρώτος το νήμα. Πως τελικά το ’χει…

Βέβαια «με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια», λέει ο φιλόσοφος λαός μας και φυσικά έχει απόλυτα δίκιο. Όμως η ελπίδα είναι εκείνη που μας κρατά όλους σε εγρήγορση. Δεν ξέρω αν πεθαίνει τελευταία, όπως λένε, είναι όμως σχεδόν πάντα σε ρόλο οδηγού!

«Προκαλώ για διπλές εκλογές το καλοκαίρι. Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας!» δήλωσε για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης. Και βέβαια, αυτό μου θυμίζει εκείνο που συχνά πυκνά λέει ο λαός μας: «Μωρέ κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δεις πώς στρώνουν τα πράγματα!». Αυτό το έλεγε πριν από πολλά χρόνια κάποιος αγανακτισμένος, όταν στις διάφορες παρέες ήθελε με τα λόγια αυτά να δείξει την κατάντια της χώρας. Και ότι αυτός ήταν ο μόνος που μπορούσε να τη βγάλει από το αδιέξοδο! Ακόμη το λένε, και μάλιστα όχι λίγοι, την ώρα που η κουβέντα έχει ανάψει. Τη δεδομένη στιγμή ακούγεται μια φωνή από το… πουθενά: «Βρε, κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα…».

«Ωραία, σε κάνουμε πρωθυπουργό για μια ημέρα», είναι η απάντηση σ’αυτές τις περιπτώσεις. Και αμέσως τίθεται το ερώτημα: «Τι θα κάνεις;». Βέβαια εδώ «πέφτει το απόλυτο κενό». Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά εκείνο το…αόριστο «πολλά»! Δεν γνωρίζω εάν το σκέπτεται έτσι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ή μιλάει με τη σιγουριά ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκλεγμένη πριν από λίγους μήνες, με ένα 41%, και άρα είναι ακλόνητη; Δηλαδή έχει νωπή την εντολή του ελληνικού λαού. Και, όπως φαίνεται, αυτό επιτρέπει σε κάποιον ή σε κάποιους να λένε εκ του ασφαλούς ό,τι γουστάρουν! Με άλλα λόγια «πυροβολούν» με…άσφαιρα στον αέρα, έτσι για το θεαθήναι. Οι σφαίρες είναι φτιαγμένες από υλικά όπως το βαμβάκι ή το χαρτί!Είναι –όπως καλά καταλάβατε– τα όπλα και οι σφαίρες που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο και κάποιες φορές από τους αστυνομικούς!

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα από την αξιωματική, είναι «βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη»! Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό πως,με όλα αυτά τα τερτίπια που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,θα πρέπει κάθε πρωί που ξυπνά να κάνει τον σταυρό του, την προσευχή του, και να παρακαλεί την Παναγία Μητέρα να έχει καλά τον Στέφανο Κασσελάκη! Να «κόβει ημέρες»από τον ίδιο «και να του δίνει χρόνια», όπως λέει με νόημα και ο λαός μας!
Σίγουρο είναι πάντως πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο καλύτερος –ακόμη και από τους πιο στενούς συνεργάτες– φίλος του Μητσοτάκη. Κάνει τα πάντα προκειμένου ο πρωθυπουργός να διατηρεί το κόμμα του ενωμένο σαν μια γροθιά! Όλα αυτά που ο Κασσελάκης λέει στα περίφημα και πανάκριβα ΤikΤok του είναι η καλύτερη ασπίδα όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και γενικά της Νέας Δημοκρατίας.

Και ναι, δεν θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρει,με τον τρόπο που ο κ. Κασσελάκης χειρίζεται τα πολιτικά πράγματα του τόπου,ένα πιο φανατικό υπερασπιστή του. Και φυσικά έναν ποιο άξιο στο να συσπειρώνει το κόμμα του!

Γι’αυτό λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, να προσεύχεστε στον Πανάγαθο να έχει καλά τον κ. πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ας ζητάει καθημερινά εκλογές! Άλλωστε με τα λόγια δεν έγινε κανείς πρωθυπουργός!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο