Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν ότι δεν νοιάζεται για τους πολίτες και αγαπά «μόνο τις τράπεζες και τα funds» παρέθεσε τις έξι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στη δυνατότητα δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα, τις εναλλακτικές δυνατότητες των αποταμιευτών, την υποχρέωση των fund να ενημερώνουν τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις του. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιτάχυνε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να είναι τριπλάσιες και οι διευθετήσεις πολύ περισσότερες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για να μειωθούν δραστικά οι χρεώσεις των τραπεζών για τις συναλλαγές μικρού ύψους.

«Α! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια. Τους ξέρετε. Εμείς πάντως, όσα είπαμε πριν από τις εκλογές, αυτά κάνουμε και μετά τις εκλογές!», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.