Οι αστυνομικοί στη Σητεία, έκαναν έλεγχο τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Έλληνες και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν ναρκωτικά με σκοπό να τα διαθέσουν προς πώληση.

Στο όχημά τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μια συσκευασία που περιείχε 34,9 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ζυγαριά ακριβείας κι έτσι οι επιβάτες συνελήφθησαν, προσήχθησαν για προανάκριση στο αστυνομικό τμήμα Σητείας όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου κατηγορούμενοι για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα, ένας 23χρονος Έλληνας, μόλις είδε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου να τον πλησιάζουν για έλεγχο στην περιοχή της Μακρυνείας, το έβαλε στα πόδια, αλλά συνελήφθη έπειτα από ολιγόλεπτη καταδίωξη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 45,4 γραμμάρια κοκαΐνης, αλλά και ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο με σωλήνα εξαερισμού, ανεμιστήρα, θερμόμετρο, λάμπα τεχνητού φωτισμού και κάτοπτρο αλουμινίου για την καλλιέργεια κάνναβης, που δεν είχε προλάβει να ξεκινήσει. Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.