Μήνυμα πανεθνικής συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών εκπέμπει ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Αυτιάς.

«Μαζί με την κοινωνία πιέζαμε για αλλαγές, μαζί θα διεκδικήσουμε στην Ευρώπη», είναι ο πήχης που βάζει ο γνωστός δημοσιογράφος για τη θητεία στο νέο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα αναδείξει η κάλπη της 9ης Ιουνίου, μέσω της αποκλειστικής του συνέντευξης στην «Political» και προσθέτει: «Η αποστολή δύσκολη και οι απαιτήσεις
της χώρας υψηλές».

Ο κ. Αυτιάς απαντάει με ευθύτητα και στις επικρίσεις ένθεν κακείθεν για το σύνθημα «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια». «…Τι το πιο απλό… να αγαπάς την οικογένειά σου, να πιστεύεις στον Θεό σου και να αγαπάς την πατρίδα και τους νόμους… Απλά, καθημερινά με μεγάλη αξία», αναφέρει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για το εάν αποτελεί μια «καθαρόαιμη» δεξιά υποψηφιότητα ο Γιώργος Αυτιάς σημειώνει: «Ο κάθε πολίτης γνωρίζει και κρίνει. Γνωρίζουν 34 χρόνια πόσο στήριξα την κοινωνία στην καθημερινότητα. Η βάση της ζωής είναι η διεκδίκηση. Μαζί με την κοινωνία πιέζαμε για αλλαγές, μαζί θα διεκδικήσουμε στην Ευρώπη».

Από την άλλη, για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Αυτιάς αναφέρει: «Δεν πρόκειται ούτε να απαντήσω ούτε να μπω στη διαδικασία να αντιμαχήσω μαζί τους. Ο λόγος μου είναι φρέσκος. Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, όλων των κομμάτων. Δέχθηκα ανηλεή κριτική από πολλούς που εμμονικά αναφέρονταν σε μένα. Δεν θα απαντήσω γιατί πρέπει να οικοδομηθεί ένας νέος λόγος. Ας αφήσουμε στο παρελθόν όλα αυτά που δηλητηριάζουν το πολιτικό σκηνικό».

Διαβάστε τη συνέντευξη στο  www.political.gr