Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς, συζήτησε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που πραγματοποιεί περιοδεία στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της περιοχής στο Γεωργουτσάτι, ενώ στο πρόγραμμά του βρίσκεται η Βάνιστα και το χωριό Βρυσερά.

Οι ομογενείς ανέφεραν πως χρειάζονται περισσότεροι δάσκαλοι και σχολεία για να μπορούν να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, αλλά και καλύτερες υποδομές υγείας, καθώς και σημαντικά έργα οδοποιίας καθώς όπως επισήμαναν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβη στις Βουλιαράτες, όπου επισκέφθηκε το σχολείο με τους 110 μαθητές, αλλά και το εκκλησάκι στο στρατιωτικό Κοιμητήριο πεσόντων του 1940. Ο ίδιος ξεναγήθηκε στον χώρο και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ειρήνης στην περιοχή αλλά και στην Παλαιστίνη.

Σε δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως ως παιδί ομογενών καταλαβαίνει τα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τους στηρίζει σε κάθε περίπτωση.