Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή, η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ.

Γεννήθηκε στο Παρίσι,στις 27 Απριλίου του 1932 με το όνομα της το κανονικό να είναι Nicole Françoise Florence Dreyfus. Άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 14 ετών και συμμετείχε σε περισσότερες από 70 ταινίες, αφήνοντας το στίγμα της στον κόσμο του σινεμά.

Κατά κύριο λόγο έπαιζε σε γαλλικά έργα, ωστόσο έλαβε μέρος και σε σειρά από ταινίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως  Ισπανία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία αλλά και στην Αμερική.

Η ταινία που την ξεχώρισε ήταν το Ντόλτσε Βίτα, του Φεντερίκο Φελίνι, το 1960. Ήταν ο “σταθμός” για να χαρακτηριστεί ως ανερχόμενο, εκπληκτικό αστέρι”. Εν συνεχεία ήρθε το απόγειο της καριέρας της με την εμβληματική ταινία Ένας άντρας και μια γυναίκα του Claude Lelouch το 1966, για την οποία κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Πολλές διακρίσεις την ξεχώρισαν σαν ηθοποιό, όπως το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας και το βραβείο της BAFTA. Το 2002, της απονεμήθηκε η Τιμητική Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για το σύνολο της καριέρας της.

Εκτός από ηθοποιός, ξεχώριζε για την ιδιαίτερη ομορφιά της, καθώς βρισκόταν στους 100 πιο ελκυστικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του 1995 που διενέργησε το περιοδικό Empire. Το πρότυπο που ενσάρκωνε ήταν αυτό της “μοιραίας γυναίκας“, με μελαγχολική αύρα.

Στα ’60ς, το περιοδικό Life έγραψε ότι “μετά από κάθε ταινία, η αινιγματική ομορφιά της ενισχύεται στη μνήμη του κοινού” αποκαλώντας της ως την ομορφότερη κάτοικο της “Αριστερής Όχθης” του Σηκουάνα.