Η υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί από την 1η έως τις 3 Αυγούστου την Αμφίπολη, την Πέλλα και την Καστοριά, με αφορμή την ολοκλήρωση και απόδοση σημαντικών έργων πολιτιστικής κληρονομιάς
Τριήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από την 1η έως τις 3 Αυγούστου, με αφορμή την απόδοση σημαντικών έργων πολιτισμού και την επίσκεψή της σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε Σέρρες, Πέλλα και Καστοριά.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας θα είναι το Σάββατο η Αμφίπολη. Η υπουργός θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον Τύμβο Καστά και στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας ακρόπολης, ενώ θα παραδοθούν στο κοινό η νέα ξύλινη γέφυρα και το έργο προσβασιμότητας στον τομέα του βόρειου τείχους.
Την Κυριακή 2 Αυγούστου, η Λίνα Μενδώνη θα μεταβεί στην Πέλλα, όπου θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του κάστρου των Μογλενών, στο πλαίσιο των έργων ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην Καστοριά, με τα αποκαλυπτήρια της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Ταξιαρχών της Μητρόπολης, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ακόμη ενός σημαντικού έργου πολιτιστικής αποκατάστασης.

