«Ντροπή» φώναξε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή της
Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία για την οποία ο ηθοποιός είχε αθωωθεί και σε δεύτερο βαθμό.
Η νέα δίκη ακολούθησε τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος της γυναίκας για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση μετά την αθώωσή του για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το δικαστήριο, έπειτα από πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία, εξέδωσε καταδικαστική απόφαση και αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
«Ντροπή» φώναξε μετά την απόφαση
Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γυναίκας, η οποία φώναξε «ντροπή» μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε ότι έκρινε την υπόθεση κατά συνείδηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ένας δικαστής μπορεί να κάνει λάθος, όπως κάθε άνθρωπος, αλλά η απόφασή του ελήφθη με βάση όσα προέκυψαν κατά τη διαδικασία.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προηγουμένως εισηγηθεί την απαλλαγή της κατηγορούμενης, εκτιμώντας ότι δεν είχαν προκύψει επαρκή στοιχεία για την ενοχή της. Το δικαστήριο τελικά δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κατέληξε σε καταδικαστική απόφαση.
Φιλιππίδης – «Σιγά σιγά εμφανίζεται η αλήθεια»
Μετά την απόφαση, ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ευχαριστώντας τους δικηγόρους του για τη μέχρι σήμερα προσπάθειά τους.
«Σιγά σιγά εμφανίζεται η αλήθεια», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι δεν αισθάνεται χαρούμενος για την εξέλιξη.
«Πράγματα που έγιναν δεν γυρίζουν πίσω. Δεν θέλω το κακό κανενός», πρόσθεσε.
Τι δήλωσε ο δικηγόρος του
Ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε μετά την έκδοση της απόφασης ότι το δικαστήριο έκρινε πως η γυναίκα προχώρησε εν γνώσει της σε ψευδή καταγγελία και κατάθεση με σκοπό την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η θέση της υπεράσπισης δεν είναι πως μια γυναίκα δεν μπορεί να καταγγείλει έναν βιασμό έπειτα από χρόνια, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι μία τέτοια καταγγελία θα πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία.
Η σημερινή απόφαση αφορά τη δίκη που προέκυψε από τη μήνυση του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος της συγκεκριμένης γυναίκας για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση.

