Κόσμος

Ήπιε σφηνάκι με υγρό άζωτο και… εξερράγη το στομάχι της!

Σφηνάκι

Αντιμέτωπη με μια απρόσμενη έκπληξη ήρθε η 18χρονη τότε, Γκάμπι Σκάνλον, η οποία πριν δύο χρόνια είχε επισκεφθεί με την παρέα της το «Oscar’s Wine Bar and Bistro» στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, ωστόσο ένα σφηνάκι που την κέρασε ο μπάρμαν έμελλε να της αλλάξει την ζωή.

Έπειτα από την  κατανάλωσή του, η νεαρή άρχισε να βγάζει ατμούς από το στόμα και τη μύτη της, ενώ παράλληλα ένιωθε έντονους πόνους.

18χρονη

Το σφηνάκι είχε καταψυχθεί με υγρό άζωτο και πρόκειται για μία δημοφιλή μέθοδο άμεσου παγώματος τροφίμων και ποτών που επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών ατμών στο χείλος των μαγειρικών σκευών.

Ωστόσο, η κατανάλωση του υγρού αζώτου είναι επικίνδυνη και αυτό γιατί εξατμίζεται στους -196 °C, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου στην περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής.

18χρονη

Πάντως όπως εξήγησε στο δικαστήριο η 20χρονη Γκάμπι, πριν πιει το ποτό ρώτησε αν αυτό ήταν καλό, παρά την επιβεβαίωση που πήρε τα αποτελέσματα ήταν δραματικά.

Η ίδια περιγράφοντας τη στιγμή λέει ότι ένιωσε το στομάχι της να εκρήγνυται και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάτρηση στομάχου. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να της το αφαιρέσουν και να ενώσουν το λεπτό έντερο με τον οισοφάγο.

Οι υπεύθυνοι του μπαρ από την πλευρά τους παραδέχτηκαν την ενοχή τους, ομολογώντας ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa