Κόσμος

NYT: «Αθήνα η πόλη που “επιστρέφει” μετά την οικονομική κρίση»

Ως την πόλη που «επιστρέφει» μετά την οικονομική κρίση χαρακτηρίζουν την Αθήνα οι New York Times καθώς την περιλαμβάνουν στις 52 περιοχές που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2014.

Μαζί με την Αθήνα τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές επιλογές των NYT αποτελούν οι ακτές της Αλβανίας, το Ρόντερνταμ, η Φρανκφούρτη, η Σκωτία, το Γιόρκσαϊρ στη Βρετανία, το Βατικανό, τα Χάιλαντς στην Ισλανδία, η Ουμέα στη Σουηδία, η πόλη Άντερματ στην Ελβετία, ο Αρκτικός Κύκλος, η πόλη Σουμπότιτσα στη Σερβία, το Έλσινορ στη Δανία, το βρετανικό Κάρτμελ, η Βιέννη και η πόλη Βαραζντίν στην Κροατία.

Ο συντάκτης του αφιερώματος γράφει για την Αθήνα:

«Η καινοτομία μπορεί να ανθήσει ακόμα και στις δυσκολότερες περιόδους. Το βασικό παράδειγμα είναι η αρχαία πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία χτυπήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση και όμως εμφανίζει αλλαγές σε παλιά και νέα αξιοθέατα. Πρώτα τα παλιά: Στην Ακρόπολη, οι διάσημες Καρυάτιδες εξακολουθούν να αποκαθίστανται το 2014, με τη διαδικασία να επιβλέπεται από το Μουσείο της Ακρόπολης. Και μετά τα καινούργια: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που ανοίγει την άνοιξη. Αναγγένηση ζουν και οι γειτονιές, όπως το Μοναστηράκι και ο Κεραμεικός-Μεταξουργείο. Η τελευταία περιοχή, μάλιστα, θα πρωταγωνιστήσει το 2015 με την εκδήλωση ReMap που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Οι τουρίστες θα έχουν μια νέα επιλογή μέχρι το καλοκαίρι οπότε και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Emporikon Hotel στην Αιόλου, ενός δρόμου που φιλοξενεί μια σειρά νέων επιλογών για φαγητό».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa