Πολιτική

Σσσστ! Ξύπνησαν και ανακάλυψαν καρτέλ!

Καρτέλ

του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Την απαγορευμένη  για την ελληνική πολιτική σκηνή λέξη ΚΑΡΤΕΛ “πιάνει για πρώτη φορά στο στόμα του” το περίφημο πρακτορείο ειδήσεων REUTERS και κάποιοι πολιτικοί ”κοθόρνοι” στην Ελλάδα δεν αισθάνονται καθόλου καλά.

Το πρακτορείο καταγγέλλει πολύ χαρακτηριστικά την Ελλάδα της διαπλοκής και των συστημάτων οικονομικής ολιγαρχίας τα οποία εμποδίζουν και στοιχειώδη είσπραξη φόρων.

Στην ουσία είναι τα ίδια συστήματα που έκαψαν κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά μεγάλα ελληνικά καταστήματα παλαιότερα (ΜΙΝΙΟΝ, Κλαουδάτος) κλπ για να ανοίξουν το δρόμο σε κάθε λογής ΚΑΡΤΕΛ σε όλους τους τομείς.

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες λένε ότι η ελληνική πλευρά επειδή δεν θέλει να πάρει μέτρα κατά των συστημάτων ολιγαρχίας και της φοροδιαφυγής τους προβάλλει “ηρωική αντίσταση κατά νέων μέτρων” τα οποία δεν ζητούνται.

Ψέμματα λένε και μάλιστα χοντρά και έχουν ως ένα βαθμό και δίκιο.Και νέα μέτρα ζητούν και το κορόιδο κάνουν. Δεν έχουν πιάσει ποτέ στο στόμα τους τη λέξη “λίστες χρηματισμού” δηλαδή Λαγκάρντ, ΖΗΜΕΝΣ, εξοπλιστικών, μεταφοράς καταθέσεων στο εξωτερικό κ.λ.π. Έτσι επιτρέπει η Γερμανία στους Γερμανούς πολίτες να πιστεύουν ότι η Ελλάδα έπεσε έξω από φαγοπότι όλων των Ελλήνων και όχι των συστημάτων που είχαν τη στήριξη των γερμανικών,γαλλικών και αμερικανικών κυβερνήσεων κατά καιρούς. Και τη στήριξη την είχαν για να αγοράζουμε αχρείαστα και πανάκριβα προϊόντα τους, και ιδιαίτερα οπλικά συστήματα. Πέσαμε έξω τόσο γιατί εμείς η μικρή Ελλάδα είμαστε για δεκαετίες 5η στον κόσμο σε καταβολή ποσών για αγορά οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ,τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι αντιπρόσωποί τους είναι τα “συστήματα” που καταγγέλλει τώρα το πρακτορείο ειδήσεων και οι Βρυξέλλες .

Τα συστήματα αυτά στηρίζουν τα ΚΑΡΤΕΛ σε όλους τους τομείς. Από το γάλα,ως το βιβλίο και μέχρι τα ΜΜΕ αφού μέτοχοι σε Καρτέλ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας, όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα…

Αντί αυτών οι τροϊκανοί θέλουν περικοπές συντάξεων με αύξηση ορίων, με διαφοροποίηση στις εισφορές, με καταργήσεις υπηρεσιών κ.λ.π. Αυτά είναι ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και τα αναφέρουμε εντελώς ενδεικτικά. Και δεν μπορεί να τα πάρει η κυβέρνηση γιατί είναι μεταξύ σκύλλας και Χάρυβδης. Από τη μία ο λαός την περιμένει στη γωνία με απαγορευτικό νέων μέτρων και από την άλλη τα “συστήματα εξουσίας” λένε ότι θα πέσουν μαζί με την κυβέρνηση.

Ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής κάνει έρευνα για το ΚΑΡΤΕΛ του βιβλίου και άλλα πολύ χοντρά οικονομικά σκάνδαλα, μεταξύ των οποίων ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ για το ευρώ

Χθες έγινε γνωστό ότι η ελληνική δικαιοσύνη παραπέμπει για κακουργήματα έξι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.

Καλεί  μεγαλοστελέχη γνωστών γαλακτοβιομηχανιών για τις εναρμονισμένες πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν σε παραγωγές ώστε να τους εξαναγκάσουν να μειώσεις τις τιμές.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας έστειλε κλήσεις σε απολογία προς δέκα άτομα, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών Μεβγάλ, Φάγε, Νεστλέ, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος την περίοδο  2004-2006.

Η αξιόποινη πράξη για την οποία καλούνται να απολογηθούν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά εκβίαση σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης παραγωγής.

Συγκεκριμένα οι εταιρίες αυτές φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς όχι μόνο να κατεβάσουν τις  τιμές αλλά και απειλώντας τους ότι σε περίπτωση που δεν μειώσουν τις απαιτήσεις τους θα αποκλειστούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε μετά τις καταγγελίες παραγωγών.

Οι εταιρείες πάντως αρνούνται πως προχώρησαν σε εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των παραγωγών και μιλούν για πρακτικές στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Εμείς ρωτάμε απλά: ποιο ήταν και είναι διαχρονικά το μετοχολόγιο των εταιρειών αυτών; Ποιοι είναι ιδιοκτήτες τους  έως τελευταίας μετοχής;

Ποια από αυτές τις εταιρείες γνωρίζει άριστα μεγαλουπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;

Πρόβλεψή μας: να πέσουν μπορεί,να πάρουν μέτρα κατά των καρτέλ αποκλείεται;

Τι λέτε κ. Πρόεδρε του Ανταγωνισμού;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa