Κόσμος Κύπρος

«Το μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη»

Κυπρος-ΜνημονιοΟ Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης

. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι το μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, λέγοντας συγκεκριμένα, «Το μεγάλο μας στοίχημα θα είναι η επιτυχής υλοποίηση του μνημονίου με τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη γενικότερη συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη»

Επίσης πρόσθεσε ότι το μνημόνιο παρά τα οδυνηρά μέτρα, «περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά μέτρα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα που θα οδηγήσουν σε ένα πιο υγιές, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να στηρίζει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βιώσιμη ανάπτυξη», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο τραπεζικός τομέας γυρίζει σελίδα» και εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία των κυπριακών τραπεζών παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στις δύο μεγάλες τράπεζες για τις λανθασμένες τους εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαν να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους ελλείμματα με ιδιωτικούς πόρους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίησή τους. «Η ΚΤΚ φροντίζει στο να εντοπισθούν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε αυτά να μην επαναληφθούν»

Σχετικά άρθρα:

Καθησυχάζει τους πολίτες του ο Χριστόφιας
Σιαρλή: Δε θα υπάρξει στάση πληρωμών μέχρι το Μάρτιο
Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa