H ομάδα που έχει παρουσιάσει στα τρία πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων στο Euro 2020 o Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι εντυπωσιακή. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» συνέχισε το σερί της και κόντρα στην Ουαλία, την οποία νίκησε 1-0, για να πάρει δίκαια την πρωτιά στον Α’ όμιλο.

Οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους υποτονικούς Ουαλούς και έφτασαν δίκαια -και πιο εύκολα απ’ όσο μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα- στην τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς στον Α’ όμιλο. Μοναδικός σκόρερ αυτή τη φορά για τους γείτονες, που παρατάχθηκαν εύλογα με αρκετές αλλαγές καθώς είχαν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, ήταν ο Ματέο Πεσίνα.

O άσος της Αταλάντα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ύστερα από φάουλ του Μάρκο Βεράτι από δεξιά και με μια «γλυκιά» επαφή νίκησε τον Γουόρντ στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ουαλία, που δεν θύμισε σε τίποτα την εξαιρετική εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα της με την Τουρκία, είχε όλη κι όλη μία μεγάλη φάση στο ματς όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ αστόχησε όντας μόνος του απέναντι στον Ντοναρούμα στο 75′.

Πέρα από την πρωτιά στον όμιλο με το απόλυτο «τρία στα τρία», η Ιταλία έγραψε και ιστορία με τη νίκη επί της Ουαλίας, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ της εθνικής ομάδας του 1930 με 30 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα! Παράλληλα, αυτή ήταν η 11η σερί νίκη της «Σκουάντρα Ατζούρα», που δείχνει να έχει επιστρέψει δριμύτερη στις μεγάλες διοργανώσεις.

Μαντσίνι: «Καλύτερα… δε γίνεται»

Ρομπέρτο Μαντσίνι (προπονητής Εθνικής Ιταλίας): «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά ήταν εξαιρετικά καυτό και πολύ φυσικό παιχνίδι, οπότε οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά.

Είναι σημαντικό η ταυτότητα της ομάδας να παραμένει η ίδια, ακόμα κι όταν αλλάζουμε τρεις ή τέσσερις παίκτες. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Οι αντίπαλοι αμύνθηκαν πολύ καλά σε όλο τον αγώνα, είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ.

Ο Πότσο ήταν σπουδαίος, κέρδισε τίτλους κι εμείς είμαστε μακριά απ΄ αυτά ακόμα. Όσες ομάδες προκρίνονται στον επόμενο γύρο, μπορούμε να πούμε πως έχουν πιθανότητες για τον τίτλο. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όλοι αγώνες είναι δύσκολοι και δεν μπορείς πάντα να νικάς γιατί στο τουρνουά παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και η νίκη δεν είναι σίγουρη».

Ρόμπερτ Πέιτζ (προπονητής Εθνικής Ουαλίας): «Δεν θέλαμε να ανοίξει το παιχνίδι και να είναι πάνω-κάτω, δεν θέλαμε να δεχτούμε δύο ή τρία γκολ κι ελπίζαμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις στην επίθεση μετά το ημίχρονο, αλλά φυσικά όταν μείναμε με δέκα παίκτες ήταν δύσκολο και παίξαμε καλά στην άμυνα.

Είναι μια ήττα, ναι, αλλά η πρόοδος ήταν ο στόχος μας και φτάσαμε στις δύο πρώτες θέσεις».

Γήπεδο: «Ολίμπικο» (Ιταλία). Διαιτητής: Χατεγκάν (Ρουμανία).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα (89′ Σιρίγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46′ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Πεσίνα (87′ Καστροβίλι), Ζορζίνιο (75′ Κριστάντε), Βεράτι, Κιέζα, Μπερναρντέσκι (75′ Ρασπαντόρι), Μπελότι.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Γκούντερ, Ρόντον, Αμπάντου, Ρόμπερτς, Άλεν (86′ Λέβιτ), Μορέλ (60′ Μουρ), Ν. Γουίλιαμς (86′ Ντέιβις), Μπέιλ (86′ Μπρουκς), Τζέιμς (74′ Γουίλσον), Ράμσεϊ.