Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκινήσει την προσπάθεια πειθούς όσων αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του και βουλευτή του κόμματός του Παύλο Πολάκη, σχολίασε η ΝΔ την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

«O κ. Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αν. υπουργό υγείας της κυβέρνησής του κ. Πολάκη», αναφέρει στο σχόλιό της η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, υποστηρίζοντας: «Επιμένετε να μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους. Με την άλλη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε; Και πως πιστεύετε ότι θα είναι ασφαλής η μισή Ελλάδα όταν η άλλη μισή δε θα είναι ασφαλής… Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Σταματήστε αυτή τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθήστε να πείσετε τους πολίτες, όχι να τους εκβιάσετε. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αφήστε τον διχασμό και τους διαχωρισμούς».