Μιλώντας για τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στους καταναλωτές ενόψει της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως η στήριξη η οποία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό αφορά σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης ανεξάρτητα από τον πάροχο με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι.

Συγκεκριμένα με 30 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης κάθε μήνα επιδοτούνται οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η επιδότηση θα γίνει άμεσα, από τους επόμενους λογαριασμούς. Στο εξωτερικό μαίνεται μια διεθνής ενεργειακή κρίση που έχει οδηγήσει στην αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακριβές τιμές λιανικής ρεύματος. Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση μέσα από μία επιδότηση από ένα νέο ταμείο για την ενεργειακή μετάβαση. Δίνουμε μια επιδότηση και μια έκπτωση, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να μη δει ένα νοικοκυριό αύξηση στην τιμή του ρεύματος» είπε ο κ. Σκρέκας.

Δείτε όσα είπε στο MEGA