Βάσει του υγειονομικού πρωτόκολλου, που καθορίζει τη χρήση μάσκας και τις απαραίτητες αποστάσεις, θα δουλέψει το λιανεμπόριο την περίοδο των εορτών. Στόχο αποτελεί η ασφαλής κίνηση στις αγορές με τον έλεγχο της πανδημίας.

Τονωτική ένεση για τους εμπόρους θα αποτελέσει η «Black Friday», στις 26 Νοεμβρίου, κατά την οποία αναμένεται πλήθος κόσμου στα καταστήματα λιανικής. Η εορταστική περίοδος ξεκινά την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου κατά την οποία τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και θα κλείσει το Σαββατοκύριακο 25-26/12 όπως και το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιανουαρίου. Επίσης, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα και τις υπόλοιπες ημέρες έως τις 9 το βράδυ.

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, λόγω της ανακοίνωσης του εορταστικού ωραρίου, ανέφερε: «Σας περιμένουμε με απόλυτη ασφάλεια στα εμπορικά καταστήματα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα στις στολισμένες αγορές, έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σωστές τιμές, επάρκεια προϊόντων, καλή διάθεση και φιλική εξυπηρέτηση».

Ακολουθεί ο πίνακας του εορταστικού ωραρίου:

orario